vlcsnap_2014_09_24_12h12m23s241Световноизвестният журналист от CNN Макс Фостър прие поканата на „Денят започва с култура” да бъде специален гост в предаването утре (30-ти ноември). В минутите след 9:15 часа зрителите на БНТ1 ще имат възможността да видят за първи път на живо в българския телевизионен ефир едно от най-разпознаваемите лица на съвременната журналистика. В условията на все по-сложни глобални проблеми, водещите Александра Гюзелева и Николай Колев ще обсъдят със звездата на CNN как медиите влияят при отразяването на новините и какви са неговите виждания за отговорността и предизвикателството да бъдеш обективен журналист.

Сутрешния културен слот на БНТ1 e познат на зрителите като запазена територия за задълбочен анализ на случващото се в медиите и обществото. Затова разговорът ще обхване повече аспекти на журналистическата професия – от изкушението на всяка телевизия да бъде първа в отразяването на горещите събития до почтеността и възпитанието на лични професионални критерии.

Макс Фостър е дългогодишен водещ на CNN и кореспондент на глобалната медия в Лондон. В професионалната му биография присъстват емблематични интервюта с всички живи премиери на Великобритания. След като отразява през 2011 година сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, Фостър получава и още една титла – Royal Correspondent – и се сдобива с правото да придружава кралската двойка и принц Хари при техните задгранични визити. Фостър има десетки среща и с изявени творци и представители на съвременното изкуство. Той е един от първите журналисти, който проследява развитието на движението за улично изкуство.