nigel-farage-ukip-party-735749
Найджъл Фараж, почитател на Доналд Тръмп, се подигра на премиера Тереза Мей, организирайки това, което нарече “посланически прием”.

Агитиралият за Брекзита Найджъл Фараж, който според новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп би бил прекрасен британски посланик във Вашингтон, се подигра с британския премиер Тереза Мей, организирайки пародия на посланически прием, включващ шампанско и шоколад, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.Тази седмица правителството на Мей отхвърли предложението на Тръмп да назначи Фараж за посланик и заяви, че посланическото място във Вашингтон е заето.

На парти в лондонския хотел “Риц” обаче Фараж беше приветстван от своите спонсори, преди да предложи на гостите си пирамиди от бонбони “Фереро Роше”.  Изборът му е шеговит намек за телевизионна реклама с посланически прием, която представя обвитите в златен станиол деликатеси като предпочитани от дипломатите, отбелязва Ройтерс.

Фараж приветства “политическата революция”, довела до Брекзита и до избирането на Тръмп. Британският политик обяви подкрепата си за него преди победата. “За присъстващите, които не са особено доволни от случилото се през 2016 г., имам някои наистина лоши новини: догодина ще стане далеч по-зле”, заяви Фараж пред гостите си от стълбището на “Риц”. Той се оплака, че Великобритания все още е управлявана “от класата на професионалните политици” и заяви, че очаква нов голям трус в британската политика, може би на следващите избори.

Фараж обяви пред Си Ен Ен, че иска по-близки отношения със САЩ и е готов да действа като посредник за подобряване на отношенията между Вашингтон и Лондон. Той заяви, че е готов да се премести в САЩ, ако британското правителство реши да последва предложението на Тръмп.

В отговор на въпрос на медиите за амбициите на Фараж да стане посланик на Великобритания британският финансов министър Филип Хамънд заяви, че ако има нужда от съвета на лидера на Партията за независимост на обединеното кралство, има телефонния му номер. “Кажете му да не чака със затаен дъх”, добави министърът.