Сега четете
Цветанов се разграничи от Борисов

Цветанов се разграничи от Борисов

За първи път зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов си позволи публично в ефир да изрази недоволство от решения на премиера. Изборът на Цачева за кандидат-президент беше решение на Борисов, аз дадох всичко от себе си за успеха, но при това решение какво можеше повече да се направи, подчерта Цветанов в ефира на „Здравей България“ по Нова тв.

„Имахме решение на Изпълнителната комисия и всички дадохме всичко от себе си. Цачева беше избор на премиера. В момента правим анализи. Сега имаме среща с 23 МИР. Няма да си подам оставката. Дал съм всичко от себе си да направя пълна мобилизация на партията за изборите”.

Резултатът, който ГЕРБ постигна, е изключително добър. Постигнахме резултат на парламентарни избори. Няма да си подам оставката. Ние нямаме тролове, които да пишат срещу опонентите ни. Нашата кампания винаги е била лице в лице. Така описа изборите за президент зам. шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов, които ГЕРБ загуби.

Ако ПФ създаде правителство в този парламент, ГЕРБ няма да го подкрепи, категоричен е Цветанов. „Няма значение какво предлагах аз“, отвърна Цветанов за това дали Цецка Цачева е била правилната кандидатура за президент на ГЕРБ. „Цачева изпълва функционалната компетентност да е президент на страната“, каза зам. шефът на ГЕРБ. Той обяви, че партията му е за мажоритарни избори в два тура – ГЕРБ, а законодателните промени да се случат в сега действащия парламент.

Цветанов изрази недоволството си и от други решения на министър-председателя – изпращането на бившия шеф на ДАНС Писанчев надипломатическа работа  в чужбина беше грешка. „Според мен Владимир Писанчев не трябваше да замине като генерален консул в Солун, но Министерският съвет решава и не трябва да задавате въпроса към мен“, така Цветан Цветанов коментира назначението на бившия шеф на ДАНС в консулската служба.

Налагането на пръстовите отпечатъци в болниците също повлияло негативно на кампанията на ГЕРБ, подчерта Цветанов. „Остана усещане в обществото, че пръстовите отпечатъци и ваксините не са добре обяснени“. Това обясни Цветанов пред Нова тв по повод  разследването срещу здравния министър оставка Петър Москов.

Днес министри от кабинета ще дават показания в следствието

„Не мога да коментирам дали Сталийски е близък на Бойко Борисов. Нека да бъдем обективни, има изследване, че държавата е била най-корупирана през 1999-2000 г, после по времето на Орешарски. По мое време корупцията беше сведена до минимум“, допълни Цветанов в отговор на интервюто на банкера Цветан Василев.

Вижте и

Вторият човек в ГЕРБ добави: „Борисов беше подложен на проверки през 2013 г. Нека да си припомним случая „Костинброд“. Тогава пак бяха Цветан Василев, Николай Бареков и други“. Цветанов каза още, че в момента чрез парламентарното мнозинство е въвело възможности за разделение на ВСС и за контрол на главния прокурор.

 

източник: burgasnews

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре