Сега четете
Пласидо Доминго ще пее в кубинския Театро Гранде

Пласидо Доминго ще пее в кубинския Театро Гранде

Испанският тенор Пласидо Доминго ще изнесе в събота в Хавана първия си концерт, посветен на кубинската музика, съобщиха организаторите.
Пласидо Доминго ще пее на 26 ноември в Хавана
Пласидо Доминго ще пее на 26 ноември в Хавана
75-годишният Доминго, един от най-прочутите оперни певци в света, е подбрал репертоар, посветен на кубинската музика, с произведения на Гонсало Роиг и Ернесто Лекуона – най-значимите кубински композитори на 20 в, съобщи местна телевизия като се позова на кубинското министерството на културата.
Около емблематичния театър, където ще пее Доминго, ще бъдат поставени огромни екрани, на които ще може да се проследят изпълненията на госта.
Тенорът, който е ръководител на националната опера във Вашингтон и на операта в Лос Анджелис, ще се представи в съпровод на националния кубински симфоничен оркестър, дирижиран от американеца Юджийн Кон.
С гастрола си Доминго се нарежда сред световните звезди, главно от САЩ, които решиха да се върнат на Острова след възстановяването на отношенията между Вашингтон и Хавана, започнало в края на 2014 година – Ролинг стоунс, Кейти Пери, Риана, Ози Озбърн и Ъшър. Построен през 1914 година Театро гранде в Хавана е в стил нео барок, а фасадата му е украсена с многобройни мраморни статуи. Това е една от най-големите забележителности в кубинската столица.
Източник: АФП

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре