Лондонската борса London Stock Exchange Group (LSE) надгражда пазарните си позиции чрез придобиването на американска компания за предоставяне на информационни услуги, съобщи  самата LSE.

Британският борсов оператор придобива Mergent Inc.

Американската компания предоставя от над 100 години информация за борсово търгувани компании и фирми на над 4000 свои клиента, сред които инвестиционни фондове, адвокатски кантори и др. Mergent има и клон в Лондон.

Засега не са известни данни за цената на сделката.

Mergent ще бъде интегрирана в областта Information Services, към която спада и FTSE Russell, важен доставчик на индекси.

LSE, която се стреми към сливане с Deutsche Bоеrse, възнамерява да приключи трансакцията до края на януари.  Борсата очаква и регулаторното одобрение на оценяваната на 21 млрд. паунда сделка с германците. В края на септември Европейската комисия обяви, че започва задълбочена проверка на плана за сливане на операторите.

Припомняме, че в средата на март Deutsche Boerse и LSE обявиха, че са постигнали споразумение за условията на сливането, което е „ключово за сектора“. Главният изпълнителен директор на Deutsche Boerse Карстен Кенгетер ще оглави новото обединение.

В края на юни двете страни обявиха, че ще продължат планираното сливане въпреки решението на Великобритания да напусне Европейския съюз.

 

 

източник: invesror.bg