Рисуващият графити Станислав Трифонов Nasimo: В мрака винаги има светлина

nasimo1
На няколко места в София минаващите могат да забележат рисунки в цял размер върху стените на панелните сгради. Зад творенията стоят Ясен Гешев от Urban Creatures и художникът Станислав Трифонов – Nasimo.

Станислав Трифонов-Nasimo оживи градската среда със своите графити. Той нарисува дядо Добри, Вазов, Вапцаров, Левски и Ботев, Българката с хляба, припомни ни, че всичко, от което се нуждаем, е любов, а големият смисъл е да се научим да даваме. На 15 октомври той представя новата си изложба.

Nasimo. Името, което се носи от уста на уста и от стена на стена. Големият графити артист на България. Човек, който изрисува някои от най-емблематичните стени през последните години. През последните няколко дни за мен той се превърна в Настето за мен и остави траен отпечатък в съзнанието ми.

Запознахме се на една улица в квартал „Хаджи Димитър“. Беше тъмно и студено, всички бяхме с качулки и очаквахме да отидем на снимките на рекламния клип за новата му изложба Тhere is Light съвместно с Urban Creatures .

Ам, ти ко праиш чуек? – обърна се към мен големият графити артист на България и за миг не бях сигурен как да продължа разговора. След секунда се отърсих от всички впечатления, които бях натрупал за него през годините чрез неговите творби и безспорната слава. И потънах в един твърде непринуден разговор с Настето.

Нямаше нужда да го питам. Разказът му беше като на кино. Тъмните улици, нелегалното драскане, бягането от градове посред нощите с влак след куриозно „украсяване“ на прясно боядисана сграда и целият коктейл, който ти сервира животът, тясно свързан с улицата и изкуството на улицата. Все едно тичах редом до него и драскахме навсякъде, където ни падне. И в разказа му се усещаше онова особено чувство на свобода.

„Вече не ги пра‘а тия работи.“ Смее се Настето и ми обяснява как след като имал малко здравословни проблеми, започнал да чете. Попаднали му книги за здравословно хранене, книги на Дънов и нещо в него се преобърнало. Захвърлил цигарите и биричките и се отдал на нов живот. Живот, който му показвал светлината и един нов тип свобода.

nasimo

Вижте и

God gift
Tuesday 17 May, 2016
All we need is Love
All we need is Love
 Plovdiv ,Bulgaria 2015

Tuesday 17 May, 2016
Golden Radha
Golden Radha
Golden Radha
 Plovdiv ,Bulgaria 2015

Tuesday 17 May, 2016
the secret knowledge
the secret knowledge

 commission canvas

Любословие по материали от личен профил във фейсбук webcafe.bg, лична страница на nasimo,  dnevnik.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре