Празник на червеното вино в Харманли сн. Булфото

Празник на червеното вино в Харманли
сн. Булфото

Рекорден брой производители участват в най-големия форум на българското вино. Той се провежда в зала 3 на Националния дворец на културата (НДК) и е шести поред.

Изложението тази година събира на едно място 73-ма производители, които представят най-доброто от своята продукция.

Посетителите ще имат възможността освен да дегустират и да зкупят предпочитани от тях вина на специални цени.

Ето какво остава да посетите до края на форума в неделя вечер:

Събота, 19 ноември:

НДК, Зала 3

12:00-19:00 часа – Изложение – дегустация на най-добрите български вина

НДК, Зала 10, Майсторски клас

14:00 – 16:00 часа – Бълграски местни сортове през погледа на един чужденец, лектор Робърт Смит

16:15 – 18:15 часа – Реколта 2010 в България: Ретроспекция, модератори Светлана Славова и Николай Далаков

НДК, Зала 3.2, Лекции

15:00 – 16:00 часа – Закрита дегустация на изба Марян (вход с покани)

16:30 – 17:30 часа – Представяне на Concours Mondial de Bruxelles 2017 и церемония по награждаване на българските изби, носителки на отличия от конкурса Spirits Selection в Мексико, (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

18:00 – 19:00 часа – Закрита дегустация на изба Меди вали (вход с покани)

Неделя, 20 ноември:

НДК, Зала 3

10-18 часа – Изложение – дегустация на най-добрите български вина

НДК, Зала 10, Майсторски клас

11:00 – 13:00 часа – Великите тероари на света: Шабли, Лоара, лектор Яна Петкова

13:15 – 15:15 часа – Сакар: отлежалите бели, лектор Димитър Николов

15:30 – 17:30 часа- DiVino Top 10 за 2015, модератор Юлия Костадинова

НДК, Зала 3.2, Лекции

11:00 – 12:00 часа – Последните тенденции в търговията и консумацията на вино в световен план. Един анализ на винения консултант и журналист Йохен Ерлер (Circle of Wine Writers) (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

12:30 – 13:30 часа – Крафт бирите у нас, прилики и разлики в занаятчийското производство на бира и вино или какво е да си холандски пивовар в България. Лекция на Карел Рьоел (Бял Щърк) (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

14:00 – 15:00 часа – Как да продаваме успешно в САЩ или американска виза за българското вино, лектори Ивелина Кюлева, и Марин Атанасов (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

15:30 – 16:30 часа – Златният стандарт в световното винено образование – WSET в България, или за кого е предназначено то. Презентацията ще включва и демонстративна дегустация. Водещи Александър Скорчев, Димитър Николов и Едуард Куриян, представители на WSET в България. (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)