logoБългарската компания ще разработи нова мобилна дигитална платформа Фондът на Googlе Digital News Initiative (DNI) Innovation Fund ще финансира проект на Investor Media Group (Инвестор.БГ АД).

Екипът на медийната група кандидатства с концепия за мобилна дигитална платформа, която ще служи като място за прозрачна комуникация между гражданите и институциите. Целта на платформата е да стимулира развитието на гражданското общество и да повиши ефективността в работата на институциите.

С новия проект Investor Media Group ще направи още една стъпка в развитието си като медийна компания, която предлага иновативни дигитални платформи в помощ на гражданите, така че те да могат лесно и удобно да участват в подобряването на обществената среда и качеството на живота си.

Фондът на Googlе Digital News Initiative (DNI) Innovation Fund финансира проекти на издатели, които могат да стимулират иновациите и да подобрят медийната среда в Европа.

Investor Media Group (Инвестор.БГ АД) е водеща медийна компания на българския пазар. В портфейла и попада пълната гама от медийни продукти, която включва националната телевизия Bulgaria ON AIR, бизнес канала Bloomberg TV Bulgaria, над 15 онлайн медии и сайтове в различни сегменти, сред които dnes.bg, investor.bg, bgonair.bg, bloombergtv.bg, gol.bg, automedia.bg, tialoto.bg, puls.bg, az-jenata.bg,imoti.net, rabota.bg, teenproblem.net, az-deteto.bg и други, радио Bulgaria ON AIR, както и списанията Bulgaria ON AIR The Inflight Magazine и GO ON AIR The Traveller’s Magazine.

Дата: 18.11.2016 10:10
Източник: www.dnes.bg
Автор: Бойчо Попов