Сега четете
Фейсбук „погреба“ дори и Марк Зукърбърг

Фейсбук „погреба“ дори и Марк Зукърбърг

item_downloadСоциалната мрежа „Фейсбук“ по погрешка съобщи за смъртта на стотици свои потребители, включително на шефа Марк Зукърбърг. Това предаде предаде ТАСС, цитирана от БТА. Агенцията се позова на интернет портала „Гизмодо“ (Gizmodo).

Според информацията на британския вестник „Гардиън“ за кратък период от време в петък следобед профилите на около 2 милиона потребители на най-популярната социална мрежа в света се появиха съобщения, публикувани при смърт на съответния човек. Сред потърпевшите се оказа и съоснователят и президент на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг.

В последния работен ден от седмицата хората отваряха профилите си, за да установят, че те са били „погребани“ и почетени с мемориално съобщение, което в профила на Зукърбърг звучеше така: „Надяваме се хората, които обичат Марк да намерят утеха в нещата, които другите споделят, за да помним и почетем живота му.“

Само ден по-рано, Зукърбърг беше обявил като „лудост“ идеята, че фалшивите новини на Фейсбук може да влияят на решенията и на гласуването на хората.

Малко по-късно в петък социалната мрежа се извини за случилото се. „Стана ужасна грешка, която поправихме“, съобшиха от „Фейсбук“ в специално изявление по случая. От компанията обясниха, че проблемът е свързан с протокола на социалната мрежа за страница „в памет на“ на дадено лице, когато дадено лице е починало. „Фейсбук“ планира да въведе нови съобщения към съществуващите вече страници „в памет на“, но погрешно ги е публикувала на два милиона потребители.

Вижте и

 

източник: Дневник

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре