avv_1614Това е началото на най-важната мисия в моя живот – да работя за сигурна, благоденстваща и мирна България.

Това каза ген. Румен Радев по време на пресконференция в НДК след резултатите от втория тур на президентските избори, предаде репортер на Любословие.БГ .

„Днес демокрацията в България победи апатията и страха. Въпреки блъфовете на властта за апокалипсис вие гласувахте за промяна. Предстои да видим окончателните резултати“, заяви Радев. „Вотът даде отрицателна оценка на властта.

На всички вече е ясно, че в България има нова политическа ситуация, в което между другото няма нищо драматично. Предстои всеки от политическите актьори да извърши своя анализ и много важно да се държи отговорно“, коментира Радев. Той благодари на всички, които днес са гласували

„Не само за мен, а и за г-жа Цачева. Искам да поздравя г-жа Цачева с постигнатия резултат. Тя беше наистина достоен опонент“, заяви Радев. Той благодари на гласувалите в чужбина. По думите му те са доказали, че са част от настоящето и бъдещето на България.

„Искам да благодаря на хилядите членове на избирателни секции, наблюдатели и застъпници и на полицаите“, заяви Радев. „Благодаря и на хилядите доброволци в нашата кампания. Повярвайте ми, без вас този успех нямаше да го има. Щастлив съм, че водихме една почтена кампания и доказахме, че в България могат да се печелят избори с етична кампания. За мен днес това е само началото. Съзнавам ясно своята отговорност заедно с г-жа Йотова и разбирам, че това е началото на най-важната мисия в моя живот – да работя за сигурна, благоденстваща и мирна България, в която да има единение, надделяващо омразата и разделението от миналото. Нашата родина трябва да бъде дом за всички“ ,заяви Радев.

По думите му различията са богатството ни, а духовността, солидарността и гордостта са нашата спойка. „Можем да вървим напред, само ако вярваме в себе си. Вярвам във вас. Тази победа е обща за всички нас, които обичаме България и не се страхуваме от бъдещето. Помня думите си, помня,

ангажиментите си, и ще ги отстоявам. Продължаваме заедно“, заяви Радев.