ninovaБСП ще върне мандата, борим се да бъдем първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в НДК след резултатите от втория тур на президентските избори. Тя подчерта, че БСП е последователна в позициите си. По думите й победата е мъдростта на българския народ да мисли за държавата си и да избира силен водач. „Българският народ извоюва категорична победа с мъдростта си. Сега настъпи моментът ние политическите лидери да му отговорим със същата мъдрост.

Да му гарантираме сигурност, спокойствие“, заяви Нинова. По думите й между политическите лидери има такъв, който се опитва да внушава нестабилност. Тя подчерта, че Бойко Борисов сам обвързва президентските избори с оставката си. „Сам си постави това условие и е добре, че го изпълни, че поне веднъж е последователен. Призовавам лидерите на другите парламентарно представени партии и партии извън парламента да бъдем отговорни държавници и по конституционен и законов ред да продължим работата на парламента“, каза Нинова.

Според нея първо е важно да се приеме бюджет за 2017 и да се седне за разумен политически и обществен диалог за промяна в изборните правила, каквито са поискани от българите на референдума. Лидерът на БСП пожела успех на ген. Радев и Илияна Йотова и мъдрост на политическите лидери.