2su 111116

Четирима ученици от ІІ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище са сред отличените в ХХІV Национален ученически конкурс на Национален клуб “Родолюбие” под наслов „Априлското въстание”, раздел „Литературна творба – есе“. Това са десетокласниците Недялка Стоичкова, Десислава Георгиева и Димо Русев и седмокласникът Захари Тодоров.
Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН за 2016 – 2017 учебна година. Консултант на учениците е Йорданка Филева – главен учител по български език и литература.
На 8 ноември 2016 г. в Националния исторически музей се състоя тържественото награждаване на победителите. Янка Такева, председател на НК „Родолюбие“, председател на СБУ, поздрави участниците и връчи наградите. Гости на празничната церемония бяха: Красимир Вълчев, главен секретар на МОН; Ваня Кастрева, началник на РУО – София-град; Лазар Додев, директор на дирекция „Квалификация и кариерно развитие” в МОН; Наталия Михалевска, директор на дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа” в МОН.

Поздравителен адрес до организаторите и участниците в конкурса изпрати заместник министър – председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева.

Тази година общият брой на разработките, достигнали до националния кръг, е 122 – 34 есета, 48 реферата, 26 презентации и 14 учителски проекта.

Снимка: II СУ Търговище