Сега четете
Деветимата непознати мъже на Ашока

Деветимата непознати мъже на Ашока

image-phpВ Индия съществува легенда за тайна организация, която притежава големи масиви от знания – Деветимата непознати мъже. Вярва се, че е формирана преди повече от 2000 години и е оказвала сериозно влияние чрез манипулиране на политическите и социални тенденции за постигане на собствените си цели. Реалност ли е съществуването на Деветимата или е само легенда?

Деветимата непознати мъже е създадена малко след 226 г. пр. Хр. от император Ашока. Внук на легендарния ивператор Чандрагупта, обединител на индийския субконтинент, Ашока бил нетърпелив да изпълни завета на дядо си и да укрепи империята.

В региона между Калкута и Мадрас се водела война – калинганите воювали срещу управлението на империята. Твърди се, че войските на Ашока са избили над 100 хиляди от воините на Калинга и са депортирали над 150 хиляди от селяните в региона. Въпреки че вече бил спечелил войната, Ашока бил отвратен от касапницата, която му донесла победата и се заклел да се откаже от насилието завинаги.

Император Ашока е най-известен с това, че приел Будизма и с усилията си да разпространи мирната религия не само в Индия, но и в Малая, Цейлон и Индонезия. Неговите усилия допринесли за по-късното разпространение на Будизма в Китай, Непал, Тибет и Монголия. Ашока бил заклет вегетарианец, но не принуждавал останалите да бъдат такива – твърди се, че бил невероятно толерантен дори към други религиозни вярвания и секти. Все пак за него се знае, че е забранил консумацията на алкохол.

Той изповядвал идеята за необходимостта от интеграция на всички разбунтувани народи, декларирайки че единственото истинско завоевание е спечелването на сърцата на хората чрез спазване на законите. Вярвал, че всяко живо същество трябва да се радва на сигурност, мир и щастие и да е свободно да живее така, както намери за добре.

Ашока бил толкова отдаден на мисията си, че не искал да допусне знанията да водят до извършване на злини, особено знанията в изкуството на войната.
Задачата за натрупване и съхраняване на знания била прекалено голяма за един император, най-малкото поради задачите, свързани с управлението на империята. Затова Ашока призовал деветима от най-брилянтните умове в Индия по онова време. От съображения за сигурност идентичността на тези мъже никога не била разкрита. Заедно тези гении формирали тайно общество, станало известно като Деветимата непознати мъже.

Организацията започнала да се изгражда, събирайки цялото научното познание – от естествени науки, през психология до състав на материята. Страхувайки се, че ако научните знания попаднат у обикновените хора ще бъдат използвани за разрушение, само Деветимата имали позволение да изучават и да развиват научни теории и технология. За по-добро изпълнение на тази мисия всеки от Деветимата получил специфична книга, която да обновява, преразглежда и дописва до пълна перфектност на познанието нея. Когато някой от Деветимата вече не можел да изпълнява задълженията си, било поради пенсиониране, разклатено здраве или смърт, книгата и задълженията свързани с нея били предавани на внимателно подбран наследник. Броят на членовете на организацията трябвало винаги да бъде Девет. Въпреки това се смята, че тайното общество е просъществувало повече от 2000 години.

1923 Книгите

Спекулациите за съдържанието на всяка една от деветте от книги варират широко.Талбот Мънди, английски писател публикува книга озаглавена Деветимата непознати мъже през 1923 г. В нея се съдържа списък с деветте книги, приеман от всички привърженици на истинността на тази история за достоверен.

Пропаганда

Първата книга се занимава с техниките на пропагандата и психологическата война. Най-опасното от всички оръжия е това, което може да моделира мнението на масите, защото е в състояние да даде властта върху целия свят в ръцете на един, пише Мънди.

Психология

Втората книга дискутира психологията и обяснява как човек може да бъде убит само с докосване. Методът е известен като „докосването на смъртта“ и функционира чрез обръщането на нервен импулс. Твърди се, че бойното изкуство Джудо е резултат на „теч“ от втората книга.

Микробиология

Третата книга е фокусирана върху микробиологията и биотехнологиите.

Алхимия

Четвъртата е посветена на алхимията и трансмутацията на металите. Според друга легенда, във времена на криза и недостиг храмове и религиозни организации получават големи количества злато от „таен дарител“.

Комуникации

Петата книга съдържа изследване на всички видове комуникация – земна и извънземна. Допускането е че Деветимата непознати мъже са наясно с извънземното присъствие.

Гравитация

Шестата книга е фокусирана върху тайните на гравитацията и действителни инструкции как да се осъществи древната Ведик Вимана (цялата космическа технология).

Вижте и

Космогония

Седмата книга е посветена на космогонията и състава на вселената

Светлина

Осмата се занимава със светлината, в това число скоростта й и как може да се използва като оръжие.

Социология

Последната, девета книга дискутира социологията. Съдържа правила за еволюция на обществата и средствата за предсказване на техния упадък.

Факт или мит?

Съществуват ли наистина Деветимата непознати мъже? Ашока може да е поискал от деветима непознати да събират научни знания, особено що се отнася до тяхното приложение във военното дело. Това са били размирни времена и за други императори е известно, че са поставяли подобни задачи на своите поданици. Тези хора може да са изследвали различните тактики по време на битка на империите, подготовка и тренировка на войските, производството на оръжия, конна езда или пък езда на слонове, може би дори използването на барут или други взривни вещества. Трудно е да се повярва в съществуването на тайно общество повече от 2000 години. За мнозина това е просто мит.

Източник: megavselena.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре