Лом е 5 – ят поред от 30 – те града, в които гостува първата пътуваща изложба “100 Години, 100 Плаката” – книжни плакати със синтезирани послания за ценността на книгите, четенето и библиотечното дело през изминалите над 130 години.

От 01 до 15 Ноември, жителите и гостите на града получават покани на десетки езици от държави от цялата планета да четат, да се образоват и съобщностяват в библиотеките:

“Най-важната река е реката на знанието и реката на общата ни култура, общата ни интелигентност. Това е и причината да стартираме едновременно в два дунавски града на България” разяснява Ясен Николов, Основател на Фондация “Деца на България” и създател на изложбата в интервю за БНР Видин.

Изложба “100 Години, 100 Плаката” е инициатива на ФДБ, част от Общонационална Кампания за публично четене на глас, която вече обхвана и ангажира над 200 000 българи на живо и онлайн.

“Всички имат възможността да видят как са гледали обществата в началото на 20-и век на четенето, как по време на първата, на втората световна война. Ние самите имаме възможността да се разходим заедно из миналото, практически из цялата планета” коментира Ясен Николов.

Можете да посетите изложбата от 01 до 15 Ноември в Читалище “Постоянство” в Лом.

До момента Изложбата е била в главните културни центрове и университети на столицата и продължава в центровете на културните традиции в Източна и Северна България.

Русе е 4 – ят поред от 30 – те града, в които гостува първата пътуваща изложба “100 Години, 100 Плаката” – книжни плакати със синтезирани послания за ценността на книгите, четенето и библиотечното дело през изминалите над 130 години.

От 01 до 15 Ноември, жителите и гостите на града получават покани на десетки езици от държави от цялата планета да четат, да се образоват и съобщностяват в библиотеките:

Можете да посетите изложбата от 01 до 15 Ноември в Регионална Библиотека гр. Русе.