bydete-aktivni-na-prezidentskite-izbori-i-referenduma-prizova-plevneliev-410962Бъдете активни на предстоящите в неделя избор за президент и вицепрезидент и национален референдум. Това каза държавният глава Росен Плевнелиев в традиционното си обръщение преди деня за размисъл на изборите за президент и вицепрезидент и национален референдум, които ще се произведат на 6 ноември.

Президентът заяви, че е горд, че всичките три национални допитвания са се провели през неговия мандат.

Искрено вярвам във възможностите на пряката демокрация. Действително има още детайли, които трябва да регулираме, така че да извлечем максимална полза от този силен инструмент. Активното участие в референдума ще бъде ясен знак както по отношение на важността на референдумите, така и по отношение на тяхната конструктивна роля в подкрепа на българската демокрация, подчерта Росен Плевнелиев.

На държавния глава му се налага да овладява не една критична ситуация. Има моменти, в които цялата държава се крепи на президента. Именно затова личността на новия държавен глава е изключително важна. Тази неделя ще избираме петия български президент, който си пожелаваме да бъде достоен и успешен, каза още държавният глава.