Сега четете
Панаир на музейните изложби

Панаир на музейните изложби

muzei-ruse_0От 3 до 5 ноември в Русе се организира проведе Панаир на музейните изложби – Museum Exhibition Fair (MEF). За седми път форумът ще събере професионалисти, работещи в сферата на наследството и културата.

В рамките на първия ден от събитието ще се проведе обучителен семинар „Създаване и икономически модели при пътуващите изложби” за музейни специалисти от страната. Водещ на семинара е г-жа Дана Андрю – специалист в обучението на музеи и галерии, с професионален опит в музея „Виктория и Албърт”, Лондон.

На 4 ноември в зала „Европа” на Доходното здание ще се състоят презентациите на ключови експерти. В събитието ще се включат г-жа Андрея Рихтер – директор на Форума за славянски култури (ФСК), г-н Масимо Негри – президент на Европейската музейна академия (ЕМА), г-н Богдан Шандрич от Националния институт за наследство, Румъния, водещи експерти от страната. Основната тема в първата част на работната програма е „дигитализация на наследството”.

Във втората половина на програмата участниците от българските музеи ще имат възможност да представят предложения си за пътуващи изложби, с които участват в Конкурс за концепция. Наградите в конкурса се осигуряват с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Община Русе.

В последния ден на събитието, участниците ще разгледат експозицията „Летопис на растежа” в Русенския университет „Ангел Кънчев”, както и Музея на транспорта.

Вижте и

 

източник: dunavmost.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре