Walker - The Walking Dead _ Season 7, Gallery - Photo Credit: Frank Ockenfels 3/AMC

Walker – The Walking Dead _ Season 7, Gallery – Photo Credit: Frank Ockenfels 3/AMC

Седми сезон на „Живите мъртви“ се превърна в най-рейтинговата премиера в историята на канала FOX.

FOX, който излъчва ексклузивносериала„Живите мъртви“ по цял свят, обяви, че изключително високите рейтинги на продукцията продължават да бележат исторически ръст и с новия сезон, който стартира преди седмица. Премиерата на седми сезон на „Живите мъртви“регистрира впечатляващите 34% среден ръст на гледаемосттав 28 територии по света, като демонстрира по-високи резултати от всички предишни сезони и доминира на първо място в слота.

Шарън Тал Игуадо, Изпълнителен вицепрезидент „Програмиране и развитие на оригинална продукция“ във FOX Networks Group коментира: „Поразени сме от тези цифри. Знаехме, че премиерата ще е силна, но никой не е прогнозирал ръст от 34% за шоуто в началото на неговия седми сезон. „Живите мъртви“ е многоспециален сериал и всяка година страстта, с която го правим става все по-видима за милионите зрители по цял свят, които вече се чувстват част от едно голямо семейство.“

„Живите мъртви“ беше излъчен едновременно с премиерата в САЩ в повечето пазарни територии на FOX, както и във всички общо 127 територии на FOX в праймтайм на 24 октомври.

FOX излъчва ексклузивно „Живите мъртви“ в цял свят и е глобален лидер в премиерното разпространение на забавно съдържание до международната публика. FOX си партнира с AMC за сериала на сценарно ниво, а още през 2010 г. и за реализацията на първото в света глобално симултанно излъчване. Вече бе обявено, че сериалът ще има и осми сезон, който ще стартира със стотния епизод на „Живите мъртви“ и с него продукцията ще се завърне при над 200 милиона зрители в 127 държави по FOX.

В социалните медии „Живите мъртви“ регистрира над 3 милиона публични споменавания в цял свят за периода 23-25 октомври, генерирайки над 1.2 милиона повече споменавания от финала на шести сезон.

 

В 16 европейски пазара, премиерата тази година има средно с 37% по-добри резултати, сравнено с премиерата на шести сезон. Това е най-доброто представяне в праймтаймнаFOX за годината и най-силната премиера на сериал по FOX в историята на канала. Първият епизод от седми сезон на „Живите мъртви“ отбеляза впечатляващ ръст в ключови пазари като Италия (+78%), Великобритания (+59%) и Холандия (+35%).

В България премиерата отбеляза 237% ръст на аудиторията на FOX в слота спрямо предходните четири седмици, като регистрира най-висока гледаемост сред аудиторията на възраст 35-49 години.

В силно конкурентния пазар на Обединеното кралство,първи епизод от седми сезон е гледан от 1.43 милиона зрители, с 59% повече в сравнение с първи епизод от предходния шести сезон и е на път да се превърне в най-рейтинговата продукция, излъчена по FOX в 14-годишната история на канала там. FOX доминира напълно в слота, с два пъти по-голяма аудитория от най-близкия конкурентен PayTV канал, с по-добри резултати дори от тези на безплатния национален канал Channel 5.

В Испания дебютът на седми сезон стана най-гледаната премиера на „Живите мъртви“ досега и постави FOX преди всички кабелни  конкурентни телевизии.

В Унгария и Норвегия премиерата се превърна в най-рейтинговото шоу за всички времена в историята на канала. В Полша „Живите мъртви“ победи всички конкуренти в праймтайма, а в Португалия FOX утрои рейтингите си спрямо предната седмица.

 

В Азиатско-тихоокеанския регион:

В шестте пазара от региона, където се събират данни за излъчването, аудиторията на премиерата на седми сезон бе с 25% по-голяма в сравнение с премиерата на шести сезон.  Епизодът отбеляза ръст в ключови пазари като Сингапур (+14%), Малайзия (+13%), Австралия (+14%), Тайван (+7%) и Филипините (+57%), и изкачи FOX до водеща позиция сред англоезичните PayTV канали за слота.

 

В Латинска Америка:

В Латинска Америка FOX излъчи премиерата на седми сезон на„Живите мъртви“ по FOX+ (премиум платена ТВ услуга) едновременно с премиерата в САЩи увеличи аудиторията с 17% спрямо премиерата на шести сезонв общо 6 пазара.В Бразилия премиерата отбеляза впечатляващ ръст от 94% спрямо тази на шести сезон сред 18-34 годишнитеи постави FOX на водеща позиция сред кабелните канали и на второ място сред всички телевизионни канали. Това е най-високият рейтинг на FOX в региона за последните шест години.

В Мексико премиерата беше най-гледаното предаване в слота сред аудиторията 18-34 г. В Колумбия премиерата достигна рейтинг от 2.4 за аудиторията 18-34 г. и изведе канала на лидерската позиция за PayTV и на трето място за всички канали в слота.

С излъчваниятапо FOX+, премиерата на седми сезон на „Живите мъртви“ отбеляза най-добрите резултати на сериал по FOX+ за последните три години.