Папарашките снимки на съпругата на британския принц Уилям са направени със специална техника и са я уловили само по бикини на балкона на частно имение в южна Франция по време на летуване със съпруга й=

Снимките на полуголата Кейт се появиха във френското списание за хайлайфа „Клоузър” през септември 2012 година и предизвикаха бурна реакция на британското кралско семейство и дебат за това доколко пресата може да се натрапва в личния живот на известните хора.

Главният редактор на „Клоузър”, ръководителят на прес групата „Мондадори”, която е собственик на списанието, двама фотографи от парижка агенция, фотограф и ръководен служител от регионалния вестник „Ла прованс” ще отговарят пред съда за публикуването на интимните снимки, съгласно съдебно решение от юли тази година.

Въпросните снимки се появиха на първа страница на „Ла Прованс” на 7 септември 2012 година, преди „Клоузър” да им даде още по-голяма публичност седмица по-късно.

Ръководителите на изданието отричат техен фотограф да е правил компрометиращите снимки.

Снимките на Кейт Мидълтън бяха препечатани из цяла Европа. Кейт и Уилям подадоха жалба срещу тиражирането им. Адвокатите на кралското семейство получиха разрешение да повдигнат обвинения във Франция в опит да ограничат разпространението на снимките.

 

Снимките предизвикаха дебат за нарушаването на личната неприкосновеност от страна на пресата и събудиха спомена за смъртта на принцеса Даяна, чиято кола катастрофира в Париж докато шофьорът се опитваше да се изплъзне от папараци на мотоциклети.