Сега четете
Студенти по бизнес софтуер успешни във водещи компании

Студенти по бизнес софтуер успешни във водещи компании

Валентина Макарестова – маркетинг експерт в Balkan Services споделя впечатленията си от първата магистратура по бизнес софтуер в България „Бизнес анализ и ERP решения“. Тя е сред първите завършили студенти, а обучението й там я среща с новите й работодатели.

„Дълго време бях пред дилемата дали да се върна в нашата страна. Реших, че искам да се развивам и да градя кариера в България, но връзките и опита на българския пазар нямаше как да получа в Щатите, където тогава учих.  Бях изненада с какви темпове се развива бизнеса от гледна точка на човек, който е живял в чужбина. Имах интерес към ERP системите  и облачните технологии  и бях решила, че искам да се занимавам с маркетинг в тази сфера. Тогава случайно попаднах на информацията, че стартира първата магистратура по бизнес софтуер у нас и се записах в нея“, разказва Валентина.

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ е създадена от Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в партньорство с ERP Academy и е първата по рода си в България и една от малкото в Европа, която подготвя специалисти по внедряване, поддръжка и продажби на системи за управление на бизнеса. Все повече млади хора се интересуват от новата специалност, която им предлага теоретична и практическа подготовка, както и кариера в една от най-перспективните области на пазара на труда. Повечето кандидати за новата магистърска програма са привлечени основно от факта, че тя позволява на студенти без знания по програмиране да се развиват в софтуерния бранш и да направят успешна ИТ кариера.

„Имам много добри впечатления от магистратурата. Тя дава най-вече много контакти с хора в бизнеса – професионалисти, а не просто преподаватели, които преподават наученото преди 20 години. По време на курсовете идват реални хора от бизнеса и говорят за нещата, които се случват в момента. Специалността е много практически насочена, което е безкрайно полезно. Контактите със самите студенти също са изключително полезни, защото те до голяма степен са хора от този бранш или искат да бъдат такива“, разказва още Валентина  Макарестова – маркетинг експерт в Balkan Services.

Освен младежи, които сега избират своето кариерно развитие, интерес към магистратурата проявяват и вече реализирани на пазара на труда специалисти, които търсят възможности да надградят своите знания. Не на последно място запитвания към програмата има и от представители на компании, в които предстои внедряването на ERP система.

Лекциите позволяват на студентите да навлязат в най-важните сегменти на бизнес софтуера като ERP, CRM, BPM, BI, обединени комуникации, мобилни приложения, „интернет на нещата” и други. Освен най-популярните системи за управление на бизнеса, създадени от български и чуждестранни разработчици, студентите изучават и други важни сфери като счетоводство, финанси и икономика.

Повече за магистърска програма  „Бизнес анализ и ERP решения“:

Вижте и

Магистратурата по „Бизнес анализ и ERP решения“ включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата) и други. Студентите ще имат възможност да се запознаят с най-популярните системи за управление на бизнеса, създадени от български и чуждестранни разработчици. Ще бъдат засегнати също и други важни научни сфери като счетоводство и финанси, икономика и т.н. Лектори ще бъдат представители на някои от най-успешните български фирми от сектора – ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим ВИЖЪН, консултанти от водещи международни ERP компании, както и утвърдени преподаватели от ВУЗФ. Студентите ще получат възможност за стаж, както и за работа в бранша.

 

Източник: svetsko.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре