Сега четете
САЩ готвят в Русия цветна революция

САЩ готвят в Русия цветна революция

Хакерите от «КиберБеркут» са успели да получат достъп до документите на Националния фонд за демокрация (NED) в САЩ, съдържащи информация за подготовката на множество материали в средствата за масова информация с антируска насоченост, в които участва американският журналист Дейвид Сетър, който както се твърди, работи за специалните служби на САЩ и поддържа тесни връзки с главата на фонда Hermitage Уилям Браудър.

От публикуваните документи става ясно, че само за първите десет месеца от началото на 2016 година, по поръчка на Сетър са били подготвени 24 журналистически материала в редица крупни руски СМИ. Хакерите съобщават също така, че още поне 6 такива журналистически материала са в процес на редакция, или се готвят за публикация.

Най-често в поръчковите статии на американския журналист Сетър, обекти на атака са Владимир Путин, Дмитрий Рогозин, Сергей Шойгу, баща и син Воробьови, братя Ротенберг, и много други известни руснаци.

При това, платежните документи с подробно описание на оказаните услуги Сетър изпраща директно в NED. Тези отчети са изключително детайлни, като в единия от тях, се посочва, че Сетър е заплатил 11,50 долара за телефонни разговори.

» Материалите на NED свидетелстват, че Вашингтон се старае да направи всичко, за да разклати политическата ситуация в Руската Федерация, целейки да организира същият онзи хаос, който ние преживяхме тук в Украйна през 2013 година» — се отбелязва в коментарите на «КиберБеркут».

Хакерите добавят, че от получените отчети, може да се направи извода, че американският журналист Дейвид Сетър, всъщност е » свързващото звено» между американския Фонд за демокрация и редица руски СМИ.

Вижте и

Злото не спи, както се казва, а информационната антируска кампания е впрегната по всички направления. Припомняме, че преди срещата на върха на ЕС, от България рязко се засили антируската политическа реторика, а изявлението на българския премиер в подкрепа на санкциите, което предизвика буря негативни реакции сред българите, е също част от информационната кампания на Вашингтон, и дори самият премиер е бил заставен да обяви именно от името на България, че подкрепя ожесточаване на мерките срещу Русия заради ситуацията в Сирия. С това се бележат два гола за Вашингтон: създаване на впечатление в руското информационно пространство, че България и българският народ са срещу Русия, и съответно максимално разединяване между двата народа.

 

Източник: www.bultimes.com

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре