Сега четете
„Айнщайн” оперира в Шейново

„Айнщайн” оперира в Шейново

„Айнщайн” е супер модерен робот за лапароскопски операции, който в момента е във Втора САГБАЛ „Шейново“ и е предоставен за временно ползване. Той беше представен от шефа на лечебното заведение д-р Румен Велев на кмета на София Йорданка Фандъкова. Апаратурата позволява получаване на триизмерен образ при извършването на лапароскопски операции, което подобрява качеството на образа и спестява време при операциите. Това щади пациента, защото намалява времето, в което пациентът е под упойка, обясни д-р Велев. Фандъкова обеща, че ще направи всичко възможно да отдели 280 000 лева за апарата.

Инвестициите в болницата през тази година за нова апаратура и ремонти са общо 720 000 лева, като за 350 000 лева са за мобилна апаратура. С новата мобилна апаратура могат да се правят прегледи извън лечебното заведение, дори и на деца до 3 години. Инвестициите в модернизацията на лечебното заведение продължават, съобщи Фандъкова.

Столичният кмет каза още, че скоро ще бъде открито модернизирано неонатологично отделение в другата общинска гинекологична болница – Първа САГБАЛ „Света София“, където Столичната община също инвестира в подобряването на материалната база и купуването на нова, модерна апаратура.

 

Вижте и

източник: в. Монитор

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре