Сега четете
А. Андреев, ЦИК: Бюлетините „Не гласувам за никого” не участват в разпределението на гласовете

А. Андреев, ЦИК: Бюлетините „Не гласувам за никого” не участват в разпределението на гласовете

%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%8a%d1%80-%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%80%d0%b5%d0%b5%d0%b2-%d1%86%d0%b8%d0%baОтбелязаните с „Не гласувам за никого” бюлетини са действителни, но не участват в разпределението на гласовете за кандидатите. Това стана ясно от думите на говорителя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев в интервю за Агенция „Фокус”. „Тогава, когато в квадратчето „Не подкрепям никого” избирателят е отбелязал правилно своя глас с „X” или „V”, изписани със син химикал, тези гласове се броят за действителни, като не участват в разпределението на действителните гласове между кандидатските двойки и се изключват при определянето на гласовете, въз основа на които да бъдат определени спечелилите“, обясни той. „Те обаче, участват в общата активност на избирателите, като всеки пуснат глас, независимо дали е отбелязан за кандидатска листа, или за „Не подкрепям никого”, то той се включва в избирателната активност”, уточни Андреев.

Говорителят на ЦИК припомни и някои от важните срокове за избирателите. „На 22 октомври хората с увреждания, които не могат да гласуват в секцията, в която са включени по постоянен адрес, могат да подадат заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия. Необходим е минимум 10 броя заявления, за да може да бъде разкрита такава подвижна избирателна секция”, добави той. По думите му на 22 октомври изтича и срокът, в който лицата, които желаят да гласуват по настоящ адрес, могат да подадат заявление за включване в списъка.

„На трето място това е и срокът, който изтича по отношение на избирателите, които имат право да им бъде издадено удостоверение да гласуват на друго място. Това са конкретни лица – кандидатите за президент и вицепрезидент, членовете на ЦИК и РИК, както и на наблюдателите”, поясни още Александър Андреев.

Вижте и

Дата: 21.10.2016 15:21
Източник: www.focus-radio.net

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре