denby-wolf-of-wall-streetХоливудската звезда Леонардо ди Каприо сътрудничи изцяло на американските власти в разследването на мащабно присвояване на средства в Малайзия, с които е бил финансиран включително филмът “Вълкът от Уолстрийт”, се казва в комюнике на неговата фондация, цитирано от Франс прес.

В края на юли американските власти предприеха съдебни действия с цел да бъдат върнати стотици милиони долари, източени от малайзийски държавен фонд за развитие.
Според тях около 100 милиона долара са били използвани от Риза Азиз, доведения син на малайзийския премиер, за телевизионното студио “Ред гранит”, което е финансирало изцяло филма на режисьора Мартин Скорсезе от 2013 г. “Вълкът от Уолстрийт”. Ди Каприо получи 25 милиона долара за главната си роля в кинопродукцията.

Тогава американското министерство на правосъдието обяви, че иззема всички бъдещи приходи от филма, който реализира постъпления в размер на около 400 милиона долара.

Ди Каприо е научил от пресата за това разследване и подкрепя напълно всички усилия, за да възтържествува справедливостта в тази афера, се казва в комюникето. Актьорът се е свързал незабавно с министерството с молба да бъде установено дали самият той или природозащитната му фондация не са получили подаръци или дарения, свързани със скандала.

Източник: БТА