650x433xfotografatp20ep20specialenp20gostp20nap20ceremoniatap20mtelp20mediap20mastersp202016-jpg-pagespeed-ic-lth_pmdmb6Световноизвестният фотограф Ървин Олаф ще заснеме първия си пълнометражен филм. Той обяви това на пресконференция в София. Визуалният артист, определян като „модерен демон“ на съвременната фотография, гостува в София по покана на Мтел и фондация „Фотофабрика“, за да бъде тази вечер специален гост на награждаващата церемония на журналистическия конкурс за технологии, иновации и наука Mtel Media Masters 2016.

Филмът е базиран на холандска книга и се очаква през 2019 година. Посветен е на легендарния съблазнител Казанова и неговата единствена истинска любов. След заболяване от дребна шарка момичето започва да крие лицето си и тази мистериозност я прави привлекателна за Казанова“, обясни фотографът. Олаф разказа, че най-новите му проекти са свързани с изследване на човешкото тяло и неговите недостатъци и недъзи.

dawn-jpg-pagespeed-ce-lja4bpge0x„Модерните технологии промениха много фотографията. Днес всеки ден в социални мрежи Фейсбук и Инстаграм има хиляди красиви снимки“, каза Олаф в отговор на въпрос как иновациите са променили фотографското изкуство. „Това, обаче, налага повече мислене от страна на фотографите какво е измерението и стойността на красотата днес“, допълни той.

„Моето може би най-голямо вдъхновение в момента е трансформацията на Европа, на градовете, в които живеем, и на това как тази промяна се отпечатва върху лицата на хората“, посочи той. „Уловена креативност“ е темата, по която Ървин Олаф ще говори пред гостите на церемонията Mtel Media Masters тази вечер.

——————————-
Роденият в Холандия творец е един от най-известните и разпознаваеми професионалисти в съвременното визуално изкуство. Кариерата му започва като журналист в Утрехт, но през 1988 г. печели първата си фотографска награда. Оттогава обрича неповторимия си стил на танца между фотожурналистиката и студийната фотография. Името му се свързва с рекламни кампании за световно известни брандове, а самостоятелните му изложби са обиколили целия свят.