640_b1a9449c54a11ba677963e32ce961d80Днес внезапно е починал журналистът Алекс Стоилов, съобщиха за Любословие негови близки . Той не се почувствал добре, по първоначални данни е имал сърдечни проблеми.Алекс Стоилов бе известен като един от основоположниците на т. нар. “булевардна журналистика”. Той работи дълги години във в. “Марица”, след което основава вестник “Папарак” и “Южен скандал”.

Алекс от дълги години страдаше от диабет и сърце. Тази сутрин му прилошало и за минути издъхнал.

Алекс Стоилов е сред основоположниците на жълтата преса у нас, припомня “Блиц”. Преди да създаде скансалния “Папарак”, той направи опит в Пловдив с булевардния вестник “Южен шок скандал”, пише “Марица”.

Алекс беше дипломиран юрист. Професионалната му кариера обаче тръгна като сериозен журналист, шеф на екип “Общество” във вестник “Марица”. Периодът му в най-четения регионален веежедневник ще се запомни с няколко поредици, както и с паметните кореспонденции от войната в Югославия, а по късно и отцепването на Косово.

Слави Трифонов води срещу Алекс едно от най-шумните дела за публикации в “Папарак”.

За да изпълни поставената задача е правил и невъзможното, включително за легне в ковчег, за да подслуша разговор на траурни агенти в битка за трупове от пловдивски болници.

Алекс Стоилов е сочен като противоречива личност и недолюбван от някои колеги заради медиите, в които работи. Приятелите му, обаче, признават, че ще го запомнят като един добър и светъл човек.