Сега четете
Унгария открива служба за преследвани християни

Унгария открива служба за преследвани християни

Унгария се превърна в първата държава, чието правителство открива специална служба, насочена към християните, преследвани в Близкия Изток и на територията на Европа, съобщава Front Page Magazine.

„Днес християнството се превърна в най-преследваната религия; от петима души, убити по религиозни причини, четирима са християни.

В 81 държави по света християните са преследвани, а 200 млн. християни живеят в региони, в които са дискриминирани. Милиони християнски животи са заплашени от последователи на радикални религиозни идеологии“, обясни унгарският министър за човешките ресурси Золтан Болаг.

Действията на Будапеща бяха предприети, след като дясноцентристкото правителство на премиера Виктор Орбан отправи критика към Европейския съюз, в която подчерта, че Брюксел би трябвало да се фокусира върху оказването на помощ на християни, преди да помогне на милиони мюсюлмани да се устроят в Европа.

„Трябва да помогнем първо на християните“, категоричен бе министър-председателят на Унгария Виктор Орбан.

Вижте и

feb04450f15170b9216c47d4f273533e


По данни на организацията „Помощ на църквата  в нужда“ (Aid to the Church in Need) християните масово напускат страните от Близкия Изток и Северна Африка, които са люлката на християнската религия заради страх, че могат да бъдат изтребени от радикални групировки. Според организацията, ако ситуацията не се промени, след пет години в Ирак например няма да останат никакви християни. В тази страна от началото на 2000 г. до 2014 г. техният брой  се е съкратил 10 пъти  – до 150 хиляди души.
Преди началото на гражданската война през 2011 г. в Сирия е имало 2 милиона християни. Но през следващите две години половината от тях са напуснали страната.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре