Сега четете
DJ Vasco C: Все повече хора в България се интересуват от House културата

DJ Vasco C: Все повече хора в България се интересуват от House културата

Vasco C започва кариерата си като DJ още през тийнейджърските си години. Печели приза за най-добър House DJ на Южна България на националния конкурс през 2008-ма. Понастоящем е резидент на Bedroom Premium Club, но не е човек, който би се задоволил само с родната сцена. Негови парчета могат да се намерят в най-големите онлайн музикални магазини, издадени от редица чуждестранни и български лейбъли. Музиката, която Васко пуска и прави варира между различните подстилове на хаус звученето и може да се определи с една дума като танцувална. Най-успешният му ремикс, колаборация с Milen – DJ, на парчето Ayo Technology достига един милион гледания в YouTube и става клубен хит в България. През 2014-та Vasco C основава лейбъла World Up Records заедно с DiMO (BG).

Казваме, здравей на Васил Цвятков, по-известен като Vasco C.

Кога започнахте да се занимавате с музика?
Здравейте! Започнах да се занимавам с музика още в много ранна детска възраст , бях на около 12 години, когато правих така наречените “детски дискотеки” в местния клуб, в който пускаше баща ми. Тогава бях повлиян от групи като “The Prodigy”, “Depeche Mode” и артисти като Josh Wink.

Какъв е профила на вашите фенове днес, след една успешна кариера?

Мисля, че това са предимно млади и образовани хора, запознати с последните тенденции и течения в модерната музика.

С какви музикални проекти сте ангажиран в момента?
Работя паралелно по 3 нови сингъла, от които единия е колаборация с моя приятел и колега – Milen DJ. Един от траковете ще бъде издаден за лейбъла, кото създадохме с DiMO (BG), а по-късно към нас се присъедини – DJ Burlak – а именно “World Up Records”

Какво да очакват от вас вашите почитатели?
Последния вторник от месец ноември ще бъде излъчен мой гест микс в предаването Nova Bedroom Mix по радио Нова. Зимната компилация на Club Heaven, Пазарджик отново ще бъде миксирана от мен и Nascosa, която ще можете да вземете на CD от клуба или изтеглите безплатно от моя soundcloud плофил – www.soundcloud.com/vascoc в края на есента.

Вижте и

Лятото или зимата е по-въодушевена аудиторията?
Цялостната атмосфера на едно събитие – локацията, музиката, качествения звук, светлината определят това, колко въодушевена ще е публиката, независимо от сезона.

След толкова нощни участия, на човек му е необходим и релакс. Как преминава един твой ден? Имате ли време за семейството си и по колко отделяте?
Най-големия плюс на професията ми, е че през седмицата работя предимно вкъщи пред компютъра и почти винаги мога да “дам на пауза” за няколко часа, които отделя на семейството ми. През седмицата режима на спане си остава почти като през уикендите. Събуждам се около 12 на обяд, закусвам, след което отделям до 2 часа за преслушване на нова музика пиейки кафе. Когато приключа, излизаме на семейна разходка. Вечер, след като съпругата и дъщеря ми заспят идва ред на музицирането. Тогава работя върху новите си парчета и ремикси, миксове за радиа, менежирам социалните си мрежи. Неделя е деня, в който съм далеч от музиката. Обикновено тогава отиваме на някое местенце в България, на което не сме били или на гости на роднини.

На какво ниво е House културата в България? Какво мислите за музикалната индустрия и шоубизнеса изобщо по нашите ширини?
За моя голяма радост, все повече хора се интересуват от тази музика. Голяма част от клубовете, както в столицата, така и в страната вече имат поне една хаус вечер в рамките на една седмица. Огромен принос за развитието на клубната сцена в България има клуба, в който съм резидент – Bedroom Premium Club / Bedroom Beach, който вдигна много високо летвата и стана еталон в България за качествено клубно изживяване на световно ниво. images

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре