При представянето на кандидат-президентските двойки в някои медии срещу името на Йорданка Колева бе оставено празно място. И чичко Гугъл не можа да помогне. Нищичко за госпожата в необятния  интернет. Знаеше се само, че е завършила физика и че е пенсионерка.

Мистерията бе разбулена едва снощи, когато тя се появи в предаването „Още от деня“, което кани всички кандидат-президенти. От 15-минутния разговор се оказа, че всъщност претендентите като Митьо Пищова и Кемил Рамадан имат повече от сериозен конкурент в битката за президентството. Те дори изглеждат безцветни и скучни в сравнение с пенсионерката Колева.

Първото нещо, което разбраха зрителите на БНТ за нея бе, че тя всъщност съчетава точните науки физика и математика, които завършила в Софийския университет, със свръхестественото. И друго стана ясно – кандидатката за „Дондуков 2″ била по-популярна с творческия си псевдоним Йоана Рубин.

„Аз бях първата жена, която обяви, че ще се кандидатира за президент, защото мисля, че ще съм умният и добър президент какъвто България до този момент не е имала. Спокоен и уравновесен президент“, каза Колева-Рубин в експозето си. След това обаче разговорът без преход прескочи изцяло в сферата на окултното.

Колева обясни, че се занимава с ясновидство и че е разработила собствена методика за лечение на различни заболявания. А водещата припомни случай от преди година за това как Йоана Рубин си имала проблеми заради това, че искала по 1000 лева на час за нетрадиционните си медицински услуги.

„Аз наистина мога да лекувам такива заболявания и съм лекувала много хора, което е хубаво… въз основата на квантовофизикални знания, които много хора нямат в света“, каза екстрасенската, кандидат за държавен глава.

След това тя доразви темата за лечителските си способности:

„Обучавала съм много професори и доктори в чужди научни институти. Сега най-скъпо платения институт за усъвършенстване на лекари „Джон Хопкинс“ в Америка изучава моите знания“, каза Рубин.

На въпрос как точно лекува тежки заболявания, кандидат-президентката отговори: „Така както вие не можете да си го представите. Просто трябва да четете. То не е толкова просто.“

Водещата обаче продължи с опитите си да разбере как със знания по физика се лекува рак.

„Както съм го правила много пъти. Много доктори работят по моята методика. Обвиненията срещу мен са на чисто политическа основа, защото хората започнаха да пишат по интернет, че трябва да стана премиер на страната. Да имат премиер като мен – искрен, честен, отговорен човек“, заяви Колева.

След това обясни, че е консултирала наши и чужди политици.

„Консултирала съм президента на Франция Никола Саркози. Ние сме работили с него много дълго време, още преди да стане президент“, каза претендентът за държавен глава.

И не спря дотук.

„Тогава когато журналисти, млади хора като вас, му се подиграваха, че ще бъде 6-и или 8-ми на изборите, аз казах „не“, той ще бъде победител. Както казвам сега: Аз ще бъда победител на тези президентски избори. Аз съм тази жена, която ще бъде президент на Република България от есента, а не някоя друга руса жена, която просто не е за това място“, подчерта Колева. И допълни, че твърдението не идвало от ясновидските й способности, а се базирало на стари предсказания за нея.

Стана ясно, че доскорошният британски премиер Дейвид Камерън също се бил консултирал с нея. Тя обаче не разкри какво точно са си говорили, защото това били „тайни неща“.

„Преди две години, на 17 септември, Дейвид Камерън беше изпратил един наш общ познат и казал: Аз моля Йоана да ми стане приятелка. Той ме помоли за някои неща да отговоря. Ние правим политическите новини в света. На 17 септември вечерта ние решихме с Дейвид да направим по моя идея една кръгла маса, на която да съберем всички известни политици в Европа, за да видим как ще се спре войната в Украйна и дали руснаците ще им дадат газ. Там събрахме Владимир Путин, Матео Ренци, както и нашата стара приятелка Ангела Меркел, която много пъти съм консултирала и съм и казала, че трябва да се облича цветно“, разясни екстрасенската.

След това зрителите на БНТ разбраха и че украинският президент Петро Порошенко също бил приятел на маг Йоана.


по политиката.нет