Сега четете
Внезапно почина Иван Продев

Внезапно почина Иван Продев

Два месеца преди да навърши 65 години внезапно ни напусна скулпторът Иван Продев. Без време си отиде един голям талант в изобразителното изкуство.

Иван Продев е роден на 3 декември 1951 г. в София. Завършва скулптора в Националната художествена академия през 1984 г. в класа на професорите Борис Гондов и Димитър Бойков. Работи като технически изпълнител в Националния музикален театър „Стефан Македонски”, а по-късно като уредник и реставратор в   музея „Иван Лазаров” към Националната художествена галерия.

От 2001 г. е на свободна практика и като такъв, осъществява редица творчески проекти – малки пластики, сатуетки и плакети за награди , дизайн, екстериорни и интериорни решения, реставрация, паметни плочи и барелефи. Иван Продев е автор на статуетката на Голямата награда на СБЖ „Йосиф Хербст” и на почетните плакети на съюза. Сред многобройните творчески следи, които Иван Продев оставя е и изработената от него паметна плоча с посланието на СБЖ към идните поколения.  А една от последните му творби е паметната плоча на фасадата на дома на големия поет, драматург, сценарист и преводач акад. Валери Петров, открита тази пролет.

За съжаление още много негови творчески идеи остават недовършени след внезапната му кончина…

Иван Продев е син на легендарния майстор на перото – журналистът-емблема Стефан Продев, и на певицата Божана Продева.

Вижте и

Поклон пред светлата му памет!

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре