Днес се навършват 5 години от смъртта на великия Стив Джобс. Човекът, който промени света на милиони хора и вдъхновява дори след своята смърт на 5 октомври 2011 г., е основател на “Епъл” и е известен както със своето визионерство и поглед напред в бъдещето.
Спомнихме си по този повод някои от последните му думи за смисъла на живота и любовта. И като че ли словата на този, често определян и като CEO на десетилетието, човек на високите технологии, ни дават възможност да си дадем сметка за истински важните неща в живота.

„Успях да постигна върха на успеха в света на бизнеса. Мнозина считат, че животът ми е олицетворение на успеха. Но признавам, освен работата, аз нямам много радости.”

и още:

„Никой не иска да умре! Дори хората, които искат да отидат в Рая, не искат да умрат и да отидат там. Въпреки това, смъртта е крайна спирка, която очаква всеки от нас. Никой не я е избегнал. И така трябва да бъде, защото смъртта е най-доброто изобретение на живота. Тя е агентът на промяната.“

„Сега, когато имаме достатъчно пари, е най-подходящият момент да се замислим за съвсем други въпроси в живота, които не са свързани с богатството…
Материалните неща, които губим, могат да се намерят, заработят, спечелят. Но има едно нещо, което никога няма да намериш, ако си го загубил. Това е животът.
Вашето съкровище – това е любовта към семейството, любимия човек, близките, приятелите…
Пазете себе си. Грижете се за другите.“