Сега четете
Как новите данъчни облекчения ще преборят сивата икономика?

Как новите данъчни облекчения ще преборят сивата икономика?

rosen_buchvarovДа отпаднат данъчните декларации на хартия. Гражданите, плащащи предимно по банков път, да получат данъчни облекчения, предлага Министерството на финансите. Предложенията са записани в проекти за изменения на данъчните закони, публикувани на сайта на ведомството със законопроект за промени в закона за акцизите и данъчните складове.

От Финансовото министерство предлагат изменение и в други данъчни закони, между които за личните корпоративни данъци, за данък върху добавената стойност, за местните данъци, за счетоводството и т. н. Тези и други предложения бяха разгледани от тристранния съвет вчера заедно с финансовия министър Владислав Горанов. Росен Бъчваров, говорител на НАП.

„По отношение на фирмите над 70% – повече от 2/3 от всички декларации и в момента се подават онлайн и това е така, защото има паричен стимул, има данъчно облекчение. А по отношение на гражданите съотношението онлайн спрямо офлайн към днешна дата е приблизително 1/3 от декларациите идват онлайн, въпреки финансовия стимул – там също има облекчение. Точно по тази причина с промените се предлага онлайн декларирането“, каза в студиото на „Денят започва“ Росен Бъчваров, говорител на НАП.
БНТ, „Денят започва“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре