Митнически служители от отдел “Борба с наркотрафика” задържаха 4.3 кг кокаин на летище “София”, съобщиха от Агенция “Митници”.

Наркотикът е открит в багажа на полски гражданин, пристигащ от Сантяго, Чили. На база анализ на риска митническите служители селектират пътника за проверка и установяват, че освен личния си багаж той пренася и една тонколона.

В хода на митническата проверка прави впечатление, че тонколоната е манипулирана, изградени са й двойни стени и в образувалата се кухина са укрити правоъгълни пакети, увити във фолио и съдържащи бяло прахообразно вещество. При полеви наркотест веществото е реагирало положително на кокаин.

При оперативно-издирвателни действия на територията на София са задържани получателите на пратката – един нигерийски и един български гражданин. В последвалите действия са участвали и служители на отдел “Наркотици” в ГДБОП.

Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Аерогара София, а разследването е под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Лицата са с наложена постоянна мярка за неотклонение – задържане под стража.

Ако бъде реализирано на улицата, подобно количество наркотично вещество би донесло приход от 2.5 млн. лева.

Източник: dnes.bg