Сега четете
Изтича срока за конкурса „Стоян Михайловски“

Изтича срока за конкурса „Стоян Михайловски“

sm5Изтича срока за изпращане на творбите за участие в IX Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ – Русе 2016.

Това напомнят организаторите от Общинския детски център за култура и изкуство в Русе. Съгласно статута на конкурса, творбите трябва да бъдат изпратени най-късно до 03.10.2016 г. на адреса на центъра (7005 гр. Русе, кв. „Здравец“, ул. „Околчица“ № 9) или на: [email protected]
Конкурсът, който носи името на автора, живял и написал химна „Върви, народе възродени“ в нашия град е вписан в културния календар на Община Русе и в Националния календар на Министерството на културата. Той ще се проведе в два раздела: литературно творчество (поезия и проза) и журналистика. Темата за литературно творчество тази година е „Свободата-този скъпоценен дар“, а за журналистика – „Дон Кихот или Хамлет? Или и двамата са излишни“.
В раздел „Литературно творчество“ участниците могат да се включат в три възрастови групи:
В раздел „Журналистика“ има два подраздела: индивидуален – журналистическо есе, репортаж, интервю, коментар, фейлетон или друг публицистичен жанр (възрастовите групи са същите както в раздел „Литературно творчество“) и колективен – репортаж, интервю, фоторепортаж, коментар, анализ и други.
След оценка на компетентно жури от изявени литератори и журналисти ще бъдат обявени класираните автори и колективи, които ще
бъдат поканени на тържествена церемония в град Русе на 29.10.2016 г. в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители.
Повече информация за конкурса може да намерите на: http://mihailovski.ekip101.com

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре