Днес България чества 108 години от своята независимост!
Един от дните, в които си припомняме за славното минало на страната ни и за смелите българи, рискували живота си за нея, е именно днешният – 22 септември – Денят на независимостта. Тази дата е донесла много щастие на българите, а през далечната 1908 година този тържествен момент се е отбелязал за пръв път във Велико Търново. Там княз Фердинанд обявява независимостта на българската държава от Османската империя.

Този ден е един от най-запомнящите се, значими и славни дни, в които поглеждаме с чест и гордост към миналото и с надежда към бъдещето, България да просъществува, защото за нея са загубили живота си безброй мъже, жени и деца. След много сключени и развалени договори, войни и куп други събития, тя все пак успява да се утвърди като една от най-силните държави. Заради всички тези факти и събития, днес българи гледат с умиление на патилата, през които е преминала майка България, радват се, че са тук в момента и живеят като истински българи и съжаляват за тези, които се опитват да заличат традициите ни

22 септември е повод да си спомним, да поговорим, да си представим и да се гордеем. Да бъдем благодарни за своята независимост и да се поздравим, заради постигнатото от предците си. Това е един от великите български празници и всеки, наричащ себе си българин, не трябва да го пренебрегва.

“Съединението прави силата, а силата ражда независимостта.”

Стефан Стамболов

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИЯ!