70-нови-автобуса70 нови автобуса тръгнаха по 15 линии на градския транспорт. Още 40 днес ще напуснат пристанището в Бургас и ще потеглят към София. Центърът за градска мобилност също има ново ръководство. Гост по темата беше новият директор на центъра Християн Петров.

След драстичния случай, когато шофьор се отнесе жестоко към човек с увреждания, за което беше уволнен, в Центъра за градска мобилност изготвят етичен кодекс за служителите и отношението им към пътниците в столицата, поясни Християн Петров, като изрази надежда, че това ще е единственият случай от този род, с който той се сблъсква. Когато кодексът е готов, ще го споделим с медиите и ще бъде качен на сайта на Центъра за градска мобилност, увери новият директор.

Нашата мисия е да имаме градски транспорт на ниво”, заяви Християн Петров. Новите 70 автобуси вече тръгнаха по линии на градския транспорт, идват още 40. Всички те са по най-високите стандарти Евро 6, с климатици и Wi Fi и това е ефектът от една добра политика, която се е водила, подчерта той. Градският транспорт изминава над 56 млн. км на година в София, разписанията отговарят на жизнения цикъл на хората, кога те започват работа и докога, в диспечерския център се наблюдава всяко едно превозно средство, което е в движение в момента и как се движи по отношение на разписанието.

Опитваме се да отговорим на желанията на гражданите, но все пак имаме бюджет, с който това можем да го свършим, каза Християн Петров. На въпрос възможно ли е по-късно вечер да започне разреждането на превозните средства, директорът на Центъра за градска мобилност подчерта, че всяка линия има различно разписание, работим градският транспорт да предложи една добра услуга, увери той.