Сега четете
Защо Мая Манолова отказа да е кандидат-президент?

Защо Мая Манолова отказа да е кандидат-президент?

 

maq-manolova-otkriva-priemna-za-grajdani-v-plovdiv-363231„Имам многобройни номинации за кандидат за президент и им благодаря. Партията, в която имах най-много номинации, посочи друг кандидат и за мен темата е приключена. Не искам да съм причина за раздорите в ляво“, каза Мая Манолова в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Докато търкаляха името ми, аз си върших работата и съм написала един специален доклад и 7 законопроекта. Моля и партиите да си вършат работата“, добави тя.

Не по жела да коментира проблемите на лявото.

Пожелава успех, но не на кандидатите, а на гражданите и се надява да случат на президент.

Относно законодателните предложения по повод частните съдебни изпълнители Манолова каза, че става дума за тормоза, който осъществяват банките и монополните дружества за ток, за парно, за вода и т.н. превишават правата си.

„Масовият случай е от 100 лева дълг да станат 1000 лева. Това, което предлагаме законодателно е в няколко посоки – защита на гражданите от банките. Когато длъжникът да може да избира между съдебен процес и бърза процедура. Предлагам да бъдат ограничени и монополните дружества за начисляването на хонорари на юрисконсултите, защото те така или иначе получават заплата. Трябва да се сложи и таван на таксата на съдия-изпълнителите. Предлагам и да може да се обжалват оценките на имотите, защото в масовия случай е хората да остават без пари и без жилище, а пак да са длъжници“, каза още Манолова.

Обясни, че злоупотребите от страна на банките също са често срещан случай –когато некоректно е изчисляват лихви, когато не се отчитат вече платени вноски или се добавят такси.

Вижте и

По темата за такса сградна инсталация Манолова каза, че очаква законопроектът да бъде обявен за публично изслушване и предлагат да отпадне забраната за демонтиране на радиаторите, когато хората не искат да ползват парно.

Относно идеята за закон за защита на пациентите Манолова обясни, че идеята е да бъдат събрани всички норми, които регламентират тази сфера, но те са препоръчителни и не носят конкретни ангажименти.

В заключение тя заяви, че ще се явява пред Върховния съд и ще защитата идеята за премахването на таксата за сградна инсталация.

Нова телевизия, „Здравей, България“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре