Деси Цонева: Сбогом, татенце! На рождения ден на Митко ти му предаде щафетата

С прискърбие научих, че днес ни е напуснал големият български журналист Димитър Цонев.

Това написа във фейсбук Бойко Борисов. “Поднесох съболезнования към съпругата му и семейството. Светла му памет!”, написа още премиерът.

Фейсбук се изпълни със съболезнования по повод кончината на журналиста.

Вижте някои от тях:

Бетина Жотева, член на СЕМ и кадър на БНТ написа:  Беше 92-ра.Заминаваме екип от БНТ за Женева да присъединяваме България към Европейската асоциация за свободна търговия.Аз, Митко Цонев, когото все още не познавам и двама оператори, ни настаняват с делегацията в голям и скъп хотел./за нашите представи/ Търчане, снимки, работа.. И вечерта се събираме в неговата стая.Мини-барът много особен.Стърчат само гърлата на бутилките и се виждат капачките. Забелязахме една много особена, невиждана до тогава форма на бутилка.. Митко я измъква от гнездото й и четем DIMPLE. Гледахме, цъкахме и решихме да я върнем на мястото й. Много, много беше скъпа за нас. Но се оказа, че вече не можем да я поставим обратно. Митко тича до рецепцията да обяснява, че ние тука само разглеждаме, нали, обаче номерът не минава..Викат, че е отчетена на стаята. И сега, какво правим?, питам аз. Как какво?, отговаря Митко- изпиваме я! Ми, изпихме я четиримата.. И си платихме. И си останахме приятели..

От тях вече сме само двама..Пак ще го пием тоя Димпъл някъде заедно, Митак!

Да ти е леко горе!

Максим Бехар?: Спокоен сън, скъпи Митко! Дълбоки съболезнования на цялото семейство!

Сърцето на Митко Цонев спря днес, точно на рождения ден на сина му Димитър, пише 24 часа. 56-годишният тв водещ бе приет във ВМА от 14 август вечерта, когато се почувствал много зле – с главоболие, изпотяване, повръщане.

Установено бе, че е получил хеморагичен инсулт вследствие на спукана аневризма на мозъчна артерия.