Dimitur Tsonev
Почина известният телевизионен журналист Димитър Цонев. Това стана ясно от профила във Фейсбук на дъщеря му Деси, която си сложи черна заглавна снимка. Под нея вече има десетки съболезнователни послания от приятели и колеги.

56-годишният журналист от БНТ беше приет в реанимацията на Военно медицинска академия с тежък масивен инсулт на 14 август. Медиците му направиха няколко операции, след което Цонев получи още усложнения, а състоянието му се влоши.

На 30 август Димитър Цонев щепе да навърши 57 години. Той е син е на актьора Коста Цонев и водещата Анахид Тачева. Завършва право в Софийския университет.

В периода от 1986 до 1991 година е редактор в „Международна информация“ и в Балкански информационен пул в „София прес“. От 1991 до 2002 година е водещ „Новини“ по Канал 1.

През 2002 година участва в конкурса, обявен от Съвета за електронни медии, за генерален директор на БНТ, но СЕМ избира Кирил Гоцев. През есента на 2002 година е назначен за говорител на кабинета на Цимеон Саксубургготски. След това се връща в БНТ и става заместник програмен директор и години наред е водещ на предаването „В Неделя с…“.

От Октомври 2012 година до март 2014 година Цонев е ководещ на предаването по БТВ “Лице в лице” заедно с Цветанка Ризова. Цонев напуска БТВ, за да се върне в БНТ като водещ на предаването “Още от деня”.