Сега четете
Лятото продължава и през септември

Лятото продължава и през септември

summerСептември ще дойде със слънце, обещават синоптиците. Тенденцията от последните години за повишаване на температурите с един – два градуса ще се запази.

Септември не се очертава да е с повече валежи от обичайните, напротив – ще е предимно сух и с високи температури, поне в първите му десет дни. Времето все още ще ни напомня на лято, отколкото на есен, но около 9 и 10 септември се очаква леко понижение на температурите и превалявания.

Средните температури за месеца се очаква да бъдат около 23-27 градуса. Минималните температури ще бъдат около 22-25 градуса, а максималните около 30-32.

Времето ще бъде подходящо за море. Температурите по Черноморието ще се задържат около 28-30 градуса като по южното Черноморие – Бургас, Китен, Приморско се очаква да бъдат около 25-28 градуса, докато във Варна, Балчик и Шабла термометрите ще показват около 24-25 градуса. Температурата на морската вода ще е около 25-27 градуса през първата половина на месеца и около 23-25 градуса през втората половина на септември.

Прогнозата за времето е идеална и за любителите на сладководните басейни, особено тези които са на по-ниска надморска височина.

Септември ще бъде благоприятен и за екскурзии в планините. Прогнозата е идеална за дълги излети и походи, но времето в планините се променя доста бързо – от слънчево, за няколко часа може да завали пороен дъжд. Възможни са и силни ветрове по източните и южните склонове на планините, предупреждават метеоролозите.

Вижте и

Прогнозни температури по планинските градове и курорти през месец септември: Пампорово-24 градуса, Банско-25 градуса, Боровец-28 градуса, Добринище-25 градуса.

Все още е рано да се каже обаче кога свършва лятото.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре