Чавдар Николов и Анатолий Станкулов пристигат в Бургас за SMILE ART FEST

Чавдар Николов и Анатолий Станкулов пристигат в Бургас за SMILE ART FEST

Топ карикатуристите Чавдар Николов и Анатолий Станкулов пристигат в Бургас за SMILE ART FEST. Стартът на инициативата ще бъде даден на 19 август /петък/ от 19:00 часа в галерия “Георги Баев” със Smile Art Happening. Чрез иновативната технология на Bamboo-Spark рисунките на двамата художници ще могат да бъдат видяни в реално време и в интернет пространството. Почитателите на рисувания хумор ще могат да получат автограф от тях, да си изберат любима карикатура и да участват в томбола с награди.

“Усмихнатият” фестивал представя България и балканските страни и нрави, чрез интерпретациите на майстори на карикатурата от цял свят, подредени в три локации: галерия “Георги Баев”, зала “Петя Дубарова” на Културен център “Морско казино” и Балюстрадата в Морската градина.

Бургас е първият домакин на Международния фестивал за пощенско изкуство (Mail Art), хумористична рисунка и карикатура. Следващите “спирки” по пътя на Фестивала на усмивките до края на годината ще бъдат Пловдив, Стара Загора, Русе и София.

Седмото издание на SMILE ART FEST е под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. И това не е случайно – организаторите от Фондация “Имеон-Балкани” са определили за тема на фестивала слоганът “Дестинация Балкани – Дестинация България”.

Проявата се реализира с партньорството на Община Бургас.