Три вълнуващи седмици с „Вуелта“-та очакват зрителите на Евроспорт

От 20-и август до 11-и септември Евроспорт ще излъчва „Вуелта”-та – легендарната Обиколка на Испания и последното колоездачно състезание за сезона в Гранд Туровете. Стартът на надпреварата ще бъде даден в испанския град Оренсе. Провинция Галисия ще приеме първия етап (30 км. бягане по часовник) преди колоната да се отправи към вътрешността на страната. По традиция финалът на състезанието ще бъде в Мадрид. Зрителите могат да наблюдават първото живо включване тази събота, 20-и август, от 19:00 ч. по Евроспорт 1.

Това е 71-то издание на Обиколката на Испания. Тази година в състезанието ще вземат участие 22 отбора. Надпреварата ще премине през 21 етапа, като организаторите са предвидили общо десет финала на височина. За кралски се смята 14-ия етап, когато колоната ще потегли от Страната на баските и ще се отбие на север от границата във Франция. Общата дължина на маршрута е 3278 км, а единственото индивидуално бягане по часовник е два дни преди края на обиколката.

Нерядко „Вуелта”-та е пожарен вариант за спасяване на сезона. Това в пълна степен важи за Алберто Контадор, който след провала в „Тур дьо Франс” ще има един последен шанс да се отблагодари на спонсора Олег Тинков с четвърта победа в домашната обиколка. А това ще го изравни с Роберто Ерас като рекордьор за всички времена.

Обиколката на Испания се нарежда по важност в колоезденето непосредствено след Тур дьо Франс и Джиро д‘Италия. Състезанието има богата история с изключителни моменти и е отличило легендарни победители през годините. Тази година надпреварата ще бъде дори още по-вълнуваща, тъй като всеки от участниците има шансове да грабне титлата.

В началото на месеца стана ясно, че Евроспорт ще излъчва на живо минимум три часа от „Вуелта”-та в периода от 2016 до 2020 г. Така каналът утвърждава позицията си като Дом на колоезденето.