c4ec2394a3eed64a3c7f505b351b6a2fЧакаме известни имена от известни холивудски компании

Фестивал на дигиталните изкуства Futuro събира за втори път световни таланти на компютърната рисунка от 20 до 22 август във Варна. Във форума участват изтъкнати имена от България, Сърбия, Хърватия, Полша, Франция, Холандия, Белгия, Англия и САЩ. Фестивалната програма включва поредица от представителни изложби в галерии в града, лекции, уъркшопове, демонстрации. И тази година в дискусиите ще се включат известни имена от холивудски компании.

Ще дойдат американски творци, които работят за известни американски филмови компании. Ще има и много български участници, сред които Цветомир Георгиев, който е работил по визуалните ефекти на филми като „Зеления фенер”, „Костенурките нинджа” и „Планетата на маймуните”. За да може в 3 концентрирани дни да се представи програмата, работим усилено 4-5 месеца -споделя Живко Дончев, артдиректор на фестивала.

Голяма част от българските участници на фестивала през миналата година ще бъдат гости и на това издание. Ще има две експозиции. Едната ще бъде на 20 август от 18,30 часа в галерия „Аспарухово арт”, която се намира в читалище „Просвета”. Другата е на 22 август. Финансирането на фестивала е от фонд „Култура” на община Варна.

Форумът представя и популяризира творчеството на автори, работещи в областта на дигиталните изкуства с творчески обучителни модули за млади художници. Организатор е НЧ „Просвета 1927″ – район „ Аспарухово”.