Сега четете
Работната седмица да е три дни

Работната седмица да е три дни

Това предлага милиардерът Карлос Слим

Работната седмица да бъде с продължителност три дни, предлага милиардерът Карлос Слим

Мексиканският милиардер Карлос Слим е на мнение, че работната седмица трябва да бъде само три дни. В телевизионно интервю, той споделя, че според него днешното общество търси повече знания и изкуство. Слим е категоричен, че намаляването на работната седмица би довело до нови работни места и по-голяма динамика на бизнеса. Ако хората имат 4 свободни дни, това би имало няколко плюса. Първо, ще се повиши качеството им на живот, и второ – ще се увеличат приходите от туризъм, култура, спорт и образование.

Карлос Слим е на 76 години и е попадал два пъти в класации за най-богатия човек на планетата. Днес вече той заема седмото място с притежанието на близо 50 млрд. долара.

Вижте и

Идеята на Слим е интересна и странна, но изглежда тя се ръководи и от делова логика. Британски медии публикуваха резултати от проведено изследване. Според него, работниците са продуктивни само три дни в седмицата, а понякога дори два дни и половина. В изследването са взели участие повече от 6, 000 души. Проведени са различни логически тестове, както и такива за абстрактно мислене. Участниците е трябвало да четат думи на глас, да рецитират списъци с номера, като е засичано и време. Целта е била да се изследва как работи мозъкът при различните възрасти и различното физическо натоварване. Междувременно, в Швеция вече съществуват компании, които споделят теорията за работна седмица от три дни и от години служителите работят с този график.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре