Сега четете
Какво печели и какво губи България от брекзита?

Какво печели и какво губи България от брекзита?

pblskvВ политическата терминология от най-дълбока древност е посочена една опасност – пределегирането на властта. След като мине изборът на суверена, започват мишоци протестъри да търсят права, които не са им делегирани. Това коментира в студиото на „Тази сутрин” главният редактор на „Труд” Петьо Блъсков във връзка с брекзита и протестите на Острова след референдума за излизане от ЕС.

Той предупреди, че ако управляващите се поддават на уличния натиск, има риск да се стигне до охлокрация – власт на тълпата. „Гласът на хората е чут – край. Нека си играят и да не искат власт”, каза още журналистът.

Според него няма какво да говори за самия вот: „Великобритания още веднъж показа на света, че е майка на демокрацията”.

„Искаме ли пряка демокрация или не искаме? Ако искаме, ще я търпим” – така Блъсков отговори на въпроса дали отношението към референдума на „Шоуто на Слави” трябва да е същото както към този за брекзит.

Той посочи, че в момента има по-важни неща от това да се месим във вътрешните работи на Великобритания, като даде пример с това, че в края на програмния период парите от Европа ще секнат. Според него мутренските години не се връщат, а просто старите банди никога не са спирали дейността си заради бездействието на силовите органи.

Вижте и

Петьо Блъсков е на мнение, че „ГЕРБ имат всички основания да спечелят президентските избори”. „Има една точка в предизборната ситуация, която може би ще наклони везните към червените – ако те намерят политически сили и разум, седнат на една маса, прегърнат се и кажат: „Ние сме заедно”. България има нужда от баланс в политическото представяне и липсата на този баланс е изцяло по вина на червените”.

bTV, „Тази сутрин“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре