Сега четете
БНР представя новото си ръководство в четвъртък

БНР представя новото си ръководство в четвъртък

bnrСБЖ настоява журналистическите дружества в радиото да участват при изработването на новия колективен трудов договор

Този четвъртък Българското национално радио официално ще представи управленския екип, на който ще заложи новоизбраният генерален директор на медията Александър Велев. На 7 юли в длъжност встъпват още трима нови шефове – Мартин Минков ще е програмен директор, Валери Ценков ще оглави „Мултимедийни програми“, а Антон Митов поема „Архивния фонд“. Васил Велев и Светослав Костов оглавяват програмите „Хоризонт“ и „Радио София“ от началото на мандата на Александър Велев. Досега Минков оглавяваше регионалното радио в Бургас, бил е и зам.-генерален директор на БНР. Всички нови директори са утвърдени журналисти и в професионалната си кариера са били свързани с националното радио, уточняват от БНР.

Новият управленски екип на БНР ще бъде представен от Александър Велев на 7 юли 2016 г., когато встъпва в длъжност и новият Управителен съвет, утвърден от Съвета за електронни медии. По време на събитието пред Първо студио на БНР ще бъде открита и благотворителна изложба с картини на ученици от столичното училище „Георги Бенковски“ като част от кампанията „Повечето българчета за България“.

Междувременно стана ясно, че новото ръководство е поискало оставките на всички продуценти от програма „Хоризонт“ – искането е отправено към Силвия Великова, Петър Волгин, Даниела Якова, Цветелина Стоянова и Цвети Радева. Твърди се, че директорът на програмата Васил Велев е заявил, че някои от тях може да останат като ръководители.

Председателят на СБЖ Снежана Тодорова изрази притесненията си от новината за исканите оставки. В сайта на организацията тя представи позициите, които е защитила на среща с генералния директор на БНР в четвъртък. ДУМА припомня, че СБЖ поиска среща с новото ръководство на медията след внезапното уволнение на Лили Маринкова и настоя да се запознае с мотивите за отстраняването на журналистката.

Вижте и

Тодорова е настояла журналистическите дружества в радиото пряко да участват в изработването на новия колективен трудов договор. Обсъдени са били слуховете за съкращения в БНР, на дискусията Александър Велев обаче не е споменал, че са искани оставки на продуцентите в „Хоризонт“, твърдят от СБЖ. Председателката на организацията е подчертала, че държи да е в течение на уволненията, защото приоритетна цел на съюза е запазването на работните места на журналистите.
Велев е очертал вижданията за реформи и е изтъкнал правото си да работи за прилагане на концепцията, одобрена при избирането му на този пост.

Дата: 04.07.2016 00:01
Източник: Дума – стр. 5

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре