Председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Владимир Илиев отново като състезател на автомобилната писта

 През изминалата гореща неделя, в изключително атрактивна надпревара на трасето за автокрос край красивия дунавски град Силистра премериха сили автомобилни състезатели от цялата страна. Победители станаха всички участници и зрители, а загубиха всички които не присъстваха.


След приключване на официалното състезание и след разрешение на директора на състезанието и председател на комисия “Автокрос” – Румен Костадинов, Владо Илиев стартира последователно с автомобилите на победителите N 12 на Димитър Митков в дивизия “супербъги” и най-бързото бъги на балканите на домакина Антон Кунчев. След няколко майсторски обиколки, с време близко до фаворитите в шампионата, беше поставена отлична оценка на подготовката на трасето и машините на участниците. Състезатели, длъжностни лица и представители на спортни клубове обсъдиха с председателя на федерацията бъдещите дейности за развитие на автокроса – възможностите за провеждане на европейски кръг, участие на автомобили задвижвани с електродвигател и развитие на дивизия “Джуниър бъги” за участници навършили 12 години.

През настоящата седмица в Италия ще се проведе конференция на FIA в Италия , в която активно участие ще вземат председателя на БФАС Владимир Илиев и Александър Ковачев – член на управителния съвет.