Цветелина Стоянова сама е отказала да участва на Европейското първенство. Това съобщи във “Фейсбук” президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

“Цвети по свое желание отказа да участва на Европейското първенство, въпреки усилията на всички да я разубедим – на момичетата, на Ина Ананиева и моите”. Пише Раева в социалната мрежа след инцидента със “златното момиче”.

Цветелина Стоянова и златните момичета в снимки – ГАЛЕРИЯ

Вчера Цветелина Стоянова вероятно извърши опит за самоубийство, скачайки от шестия етаж на жилищна сграда – блок 319 в квартал “Надежда”, където живеела с баба си. Според източници наНоваТВ, гимнастичката се е готвела да приключи състезателната си кариера след Европейското първенство.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че основната версия за случилото се е опит за самоубийство. Не се изключва обаче и версията за падане от балкона, чийто парапет е нисък. Няма намерени предсмъртни писма.

В момента една от най-добрите състезателки от националния ансамбъл по художествена гимнастика на България е в тежко състояние в реанимацията на “Пирогов”, със сериозни наранявания на гръдния кош, корема и прешлените. Далакът ѝ е изваден.

Раева посочва, че са предложили на Цветелина Стоянова да пътува с отбора на Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел, дори и без да участва.

“Също така и беше предложено от треньорите да пътува с нас на европейското в Израел независимо, че няма да участва, което предложение тя също отказа”, уточнява Раева.

“Всички сме в шок. Момичетата от ансамбъла преживяват много тежко случилото се. След много тежък разговор взеха решение да участват на състезанието и да се мобилизират до краен предел, за да се представят по възможно най- добрия начин, защото вярват, че това би искала Цвети в този тежък за нея момент, в който се бори за живота си. Мъката ни е голяма, сълзите не спират, но нашата Цвети има нужда от нашата сила и всички ние ще го направим за нея”, пише още Раева.

“В този кошмарен за всички нас момент, моля за коректност и съпричастност. Точно сега нито Цвети, нито момичетата заслужават неверни информации, които създават напрежение и нагнетяване на и без това нагнетената обстановка”, допълва Раева.