press_releaseКандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви след най-кървавото масово убийство в историята на страната, случило се днес в град Орландо, че е бил „прав относно радикалния ислямски тероризъм“ и призова към твърдост и внимание. Доналд Тръмп по-рано, по време на своята предизборна кампания, предложи временна забрана за достъпа на мюсюлмани в САЩ като начин за справяне със заплахата на радикалните ислямисти нападения, пише petel.bg.

Германска депутатка поиска забрана за влизане в Германия за турския президент Реджеп Ердоган. Това е Севим Дагделен от “Левите”. Тя е сред 11-те германски депутати от турски произход, за които бе съобщено по-рано, че са поставени под полицейска закрила заради получени смъртни заплахи, пише в. „Труд“.

България е на път да обърне тренда в експорта си и от страна износител основно на суровини да стане износител на стоки с висока добавена стойност. Това показват актуални данни на БНБ за водещите стокови групи в експортната листа на страната. Според тях през 2015 г. най-голям ръст се наблюдава при износа на електротехническа и машиностроителна продукция, който достига съответно 4,427 млрд. лв. и 3,604 млрд. лв, пише в. „Стандарт“.

Малката Лидия Ганева ще представлява България на детския песенен конкурс „Евровизия 2016”, който ще се състои през ноември в Малта. 10-годишната пловдивчанка спечели финала на националната селекция „Децата на България са супер”, излъчван директно по БНТ в събота вечер, пише в. „Новинар“.

Десетина спецполицаи от Областната дирекция на МВР в Бургас охраняваха територията на гробищния парк, където бе погребението на 45-годишния Александър Алексиев – гард на несебърския бос Димитър Желязков – Очите. Алексиев бе убит по време на престрелка в заведението “4you” в Слънчев бряг на 8 юни вечерта, пише в. „24 часа“.