moreeeeПрестрелката в Слънчев бряг от сряда вечерта, при която беше убит бодигард на Димитър Желязков-Очите, а самият наркобос беше тежко ранен, получи отзвук в английските медии.
На страниците на вестник „Мирър” историята е описана през погледа на пет момчета, пътували за пръв път извън своята страна.
Статията обяснява: „Британски тийнейджъри на първото си младежко пътуване принудени да бягат, след като мафиоти откриват огън в крайбрежен бар в България”.
Броят е от тази сутрин.
Рос Уорбек, Джоуел Юърт, Нейтан Смит, Крег Пол и Джак Адамс седяли в заведението, когато започнала стрелбата. Пред „Мирър” седемнайсетгодишният Рос разказва: „Нейтън забеляза петима мъже с маски за ски, които влязоха на бегом в бара и стрелбата започна. Беше толкова абсурдно и нереално, че още не мога да повярвам какво се случи. Навсякъде летяха куршуми, да сме били на не повече от 10 крачки от стрелбата. Скочихме зад една ниска преграда и се скрихме там. Като погледнахме, видяхме десетина мъже без маски, които стреляха вътре в бара. След около минута се разбягаха в различни посоки. Местните бяха много мили и приятелски настроени към нас, много ни помогнаха. Един много едър мъж смъкна Джак от стола и легна върху него, за да го защити от евентуален куршум”.
В статията е отбелязано, че стрелбата е предизвикана от „известния наркобос Митьо Очите”, като той е бил тежко прострелян, а негов бодигард е бил застрелян на място. Написано е, че „Желязков, съпроводен от 30 мъже, е минал като на парад по улицата и влязъл в бара на Божидар Георгиев, за да измъкне от него пари”.
Петте момчета са съученици и за пръв път пътуват зад граница.
Източник: Dariknews.bg