IMG_0027Спектакъла “Последната нощ на Апостола” е създаден по идея на продуцента, режисьора и хореографа на Национален фолклорен ансамбъл „Българе” – шуменеца Христо Ив. Димитров и актьора Димитър Селенски. На сцената на летния театър в град Горна Оряховица ансамбъл „Българе” и Димитър Селенски показаха една различна гледна точка за величието и падението, за жертвоготовността и предателството, съизмерени с всеотдайното дело на Васил Левски.


Първоначално е бил замислен като събитиен спектакъл по конкретен повод, “Последната нощ на Апостола” бе представен за първи път преди две години на паметната дата 19 февруари пред публиката в София. Изключителният успех, който е постигнат, е довел до желанието на зрители от цялата страна да го видят.

Горна Оряховица е двадесетия град, пред чиято публика спектакълът беше представен. Зрителите станаха свидетели на завладяващите актьорски превъплъщения на Димитър Селенски, който беше видян в шест различни образа на съвременници на Дякона, и емоциите от изключителната актьорска игра на невероятните млади танцьори на ансамбъла накараха публиката отново да съпреживее трагичните и величави моменти от нашата национална история.

Снимки  и текст:  Десислава Димитрова