Сега четете
Горна Оряховица си припоми героите с „Последната нощ на Апостола”

Горна Оряховица си припоми героите с „Последната нощ на Апостола”

IMG_0027Спектакъла „Последната нощ на Апостола“ е създаден по идея на продуцента, режисьора и хореографа на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ – шуменеца Христо Ив. Димитров и актьора Димитър Селенски. На сцената на летния театър в град Горна Оряховица ансамбъл „Българе“ и Димитър Селенски показаха една различна гледна точка за величието и падението, за жертвоготовността и предателството, съизмерени с всеотдайното дело на Васил Левски.

Първоначално е бил замислен като събитиен спектакъл по конкретен повод, „Последната нощ на Апостола“ бе представен за първи път преди две години на паметната дата 19 февруари пред публиката в София. Изключителният успех, който е постигнат, е довел до желанието на зрители от цялата страна да го видят.

Горна Оряховица е двадесетия град, пред чиято публика спектакълът беше представен. Зрителите станаха свидетели на завладяващите актьорски превъплъщения на Димитър Селенски, който беше видян в шест различни образа на съвременници на Дякона, и емоциите от изключителната актьорска игра на невероятните млади танцьори на ансамбъла накараха публиката отново да съпреживее трагичните и величави моменти от нашата национална история.

Вижте и

Снимки  и текст:  Десислава Димитрова

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре